JKP „Gradska toplana“ Zrenjanin obaveštava svoje korisnike da je potrošnja toplotne energije u februaru, usled porasta spoljašnjih temperatura, bila značajno manja nego u januaru ove godine. 

„U skladu sa količinom potrošene toplotne energije u mesecu februaru, februarski računi za grejanje su manji u proseku 30-40%.

Naglašavamo da su oni stanovi koji imaju ugrađene delitelje toplote uspeli da ostvare 5% više uštede nego stanovi koji su bez delitelja. Primera radi, u ulici 4. juli, ulaz broj 43 koji ima delitelje toplote, u proseku ima 39% niže račune za grejanje u odnosu na januar ove godine. Sa druge strane, ulaz broj 47 koji nema delitelje, prosečno ima 35% niže račune u odnosu na januarske. Takođe, i januarski računi su bili znatno manji u zgradi sa deliteljima u odnosu na zgradu bez delitelja.

Još jednom podsećamo naše korisnike da je do visokih iznosa računa u januaru došlo zbog veće količine potrošene toplotne energije usled niskih spoljašnjih temperatura, navodi se u saopštenju zrenjaninske toplane.