ZRENJANINKompanija Mlekoprodukt, strateški posvećena društveno odgovornom poslovanju, ove godine će 1. juna za svoje zaposlene i članove njihovih porodica prirediti Porodični dan, koji će biti i prilika da se obeleži 77. rođendan Mlekoprodukta.

„Prvi jun je ujedno i Međunarodni dan dece i Svetski dan mleka, tako da je predstojeća subota dan velike simbolike. Jedan od glavnih elemenata ovogodišnjeg događaja u Mlekoproduktu, dokaz posvećenosti ove kompanije principima društvene inkluzije, jeste i predstava Maske, koju će izvesti trupa amaterskog pozorišta Doma za lica ometena u razvoju „Kulina”.

Predstava, koju će izvesti glumci – amateri, predstavlja jedinstven model u svetu: terapeuti su u radu sa osobama sa smetnjama u razvoju otišli korak dalje i osmislili predstavu koja ima lekovita svojstva na učesnike, podstiče ih na aktivnost, podiže osećaj samopouzdanja, osećaja sigurnosti, svesti o ličnim vrednostima, ali je istovremeno lekovita i za gledaoce jer nosi poruke o suštinskim životnim vrednostima.

Cilj ove inkluzivne trupe je da izvodi predstavu u mnogim gradovima, za što veći broj građana, delujući motivaciono i na izvođače i na gledaoce.

Porodični dan u dvorištu kompanije Mlekoprodukt počeće kreativnim programom koji će se održati od 11h-13h, u okviru koga su zakazane sportke, kreativne i druge aktivnosti za decu i odrasle, a predstava Maske održaće se od 13h“, rekla je Bojana Momčilov, ispred kompanije Mlekoprodukt.