Džudista džudo kluba Proleter iz Zrenjanina i reprezentativac Srbije, Milan Bulaja takmičar u kategoriji do 100kg, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom džudo kupu u Grazu, Austrija.

Žreb je odredio da Milan bude slobodan u prvom kolu, dok je u drugom kolu sjajnim iponom pobedio Sergeja Narancica iz BIH.

U četvrtfinalnom meču, Milan je konačno uspeo da pobedi nezgodnog Rumuna Raresa Arsenieja, koji je do sada imao skor 2:0 protiv Milana.

Polufinalno uzbuđenje donelo je ponovni susret sa drugim džudistom na svetskoj rang listi, Holanđaninom Joes Schell-om. Milan je fantastičnim ipponom drugi put zaredom savladao drugog na svetskoj rang listi u njegovoj kategoriji.

U finalu ga je čekao Brazilac Matheus Guimaraes, ali je Milan još jednim ipponom pokazao da je u sjajnoj formi i tako došao do drugog uzastopnog zlata. Ovom zlatnom medaljom, Milan je ušao u top 10 na svetskoj rang listi.

Predsednik džudo kluba Proleter, Milan Krstin, čestitao je Milanu na izuzetnom uspehu i izjavio: „Ovo je ogroman uspeh za naš klub i za Milana lično. Ponosni smo na njegovu posvećenost i trud koji je uložio da bi postigao ovakav rezultat. Verujemo da je ovo samo početak i da će Milan nastaviti da niže uspehe na međunarodnoj sceni.“

Džudo klub Proleter iz Zrenjanina, osnovan 1966. godine, jedan je od najstarijih i najuspešnijih džudo klubova u Srbiji. Klub se ponosi dugom tradicijom u razvoju mladih sportista i postizanju vrhunskih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kroz decenije, Proleter je iznedrio mnoge šampione i reprezentativce, a Milan Bulaja je najnoviji u nizu talentovanih džudista koji su se proslavili u ovom prestižnom klubu.

Milanov sledeći izazov očekuje ga narednog meseca u Pakšu, Mađarskoj, gde će učestvovati na još jednom prestižnom takmičenju, sve u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Estoniji.

Ovaj uspeh ne samo da je potvrda Milanovog talenta i predanosti, već i veliki podstrek za džudo klub Proleter, koji se može pohvaliti jednim od najboljih džudista na svetu. Sve čestitke Milanu na ovom izvanrednom postignuću i želimo mu još mnogo uspeha u budućim takmičenjima.