Foto: Dvostruki strelac Bojan Tumo

Sport- Posle pobede u prvom meču baraža, pre nedelju dana, kad su fudbaleri Gradnuluce slavili sa 5:1 u Ravnom Topolovcu, revanš je bio formalnost. Kvalitetniji i spremniji Gradnuličani, iako bez najboljeg igrača Žarka Matića, lako su overili plasman u Područnu ligu u koju su se vratili posle 11 godina.

U 10. minutu mlađani ofanzivac Bojan Tumo, na centaršut s desnog krila, odlično je prihvatio loptu i poslao je u dalji ugao za vođstvo. Mogao je Blagoje Marković da uveća prednost i promašio je priliku, a u 15. minutu istakao se golman Milan Đolai koji je, šut Tume iz „slobodnjaka“, skrenuo u korner.

U 22. minutu, na asistenciju Markovića, Tumo je bio brži od golmana Đolaia i domaćinu doneo 2:0. Osam minuta kasnije, Dejan Đukić je postigao pogodak za Topolčane. Najzapaženiji igrač gostiju lako je prošao kroz poslednji bedem odbrane zrenjaninaca i lako zatresao mrežu. Konačan rezultat delo je Boška Kvrgića, posle solo akcije, sa ivice kaznenog prostora pogodio je ugao za 3:1 i veliko slavlje Gradnuličana koji su najavili velike ambicije u Području i borbu za plasman na vojvođanski „Istok“.

OFK GRADNULICA: Turkulj, Marković (Vukojević), Kvrgić (Ćurić), Živanov, Radenković, Aantić (Lalović), Tumo, Tomin (Josimov), Cvejanov, Radulović, Prec.


OMLADINAC: Đolai, Banč, Đukić, Z. Kapur, Rajlić, Popov, Novaković, Šarenac, Markoski (Ćirovski), M. Kapur, Radojičić.

Tekst Budimir Cvijetić.