ZRENJANIN – Kuća Mlekoprodukt, 1. juna, održala je Porodični dan za zaposlene, organizovavši veliki događaj u krugu kompanije za zaposlene i članove njihovih porodica.

Ovo je ujedno bio i povod da se obeleži 77 godina kompanije, a veoma važan deo dešavanja bila je i predstava Maske u izvođenju trupe amaterskog pozorišta Doma za smeštaj lica sa smetnjama u razvoju „Kulina“.

„U okviru Porodičnog dana u kompaniji Mlekoprodukt održan je kreativni program za zaposlene i njihove mališane, sa brojnim sportskim, umetničkim i drugim aktivnostima. Dešavanje je bilo nova prilika da kompanija Mlekoprodukt pokaže svoju privrženost društvenoj odgovornosti i vrednostima inkluzije, a dodatnu simboliku donela je i činjenica da se prvog juna obeležavaju Svetski dan mleka i Međunarodni dan dece.

Na kraju programa, glumci – amateri, štićenici Doma za smeštaj lica ometenih u razvoju, izveli su predstavu napravljenu po jedinstvenom modelu u svetu. Predstava je napisana u skladu sa namerom terapeuta – autora komada da učesnicima, tokom priprema za izvođenje kao i na samoj bini, podigne osećaj samopouzdanja i lične sigurnosti, kao i nivo aktivnosti i svest o ličnoj vrednosti, a gledaoce da motiviše u usvajanju suštinskih životnih vrednosti.

Ovo izvođenje u krugu kompanije Mlekoprodukt samo je jedno od mnogih koja se održavaju širom Srbije: cilj trupe je da izvodi predstavu u mnogim gradovima, za što veći broj građana, i da tako pruži motivaciju i izvođačima i gledaocima“, rekla je Bojana Momčilov iz kompanije Mlekorodukt.