Danas je u skupštinskoj sali opštine Nova Crnja održana konstitutivna sednica skupštine opštine Nova Crnja.

Prema utvrđenom dnevnom redu, Skupština opštine je najpre usvojila izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike SO Nova Crnja, a zatim je potvrđen mandat odbornika u novim sazivu. Shodno rezultatima na lokalnim izborima u opštini Nova Crnja, koji su održani 2. juna 2024. godine u radu skupštine opštine Nova Crnja, u naredne četiri godine učestvovaće 25 odbornika i to 20 odbornika sa izborne liste „Aleksandar Vučić-Nova Crnja sutra“, 2 odbornika sa izborne liste „Vajdasági Magyar Szövetség-Dr. Pásztor Bálint– Savez vojvođanskih Mađaradr. Balint Pastor“ i 3 odbornika sa izborne liste „GRUPA GRAĐANA DA SE ZNA RED“.

Odbornici su tajnim glasanjem izabrali predsednika Skupštine opštine Vladimira Brakusa. Na mesto njegovog zamenika izabran je Milan Končar.

Za predsednika opštine Nova Crnja  izabran je Dragan Daničić, dok je za njegovog zamenika izabran Dejan Stojanović.
Na istoj sednici izabrani su članovi Opštinskog veća opštine Nova Crnja.

„U prethodnom mandatu realizovali smo brojne projekte,  na osnovu toga i na osnovu našeg rada dobili smo ozbiljnu podršku građana na izborima i to nas obavezuje da i u ovom narednom mandatu radimo još više i još bolje. Ono što je dobra stvar je to da smo pored ovih projekata koji smo realizovali u prethodnom mandatu razmišljali i o budućnosti. Za svako naše naseljeno mesto imamo spremne projekte sa kojima ćemo konkurisati i uz pomoć  pokrajinske republičke vlade, nadam se, ćemo te projekte realizovati u narednom periodu. Pokrili smo sve oblasti, tako da imamo spremne projekte i za ekologiju i za razvrstavanje otpada i uklanjanje deponija, ali pored toga i za objekte kulture i za škole. Imamo projekte za rekonstrukciju ulica, izradu novih trotoara, imamo projekte i za dečija igrališta. Potrudićemo da radnu zonu osposobimo, da dovedemo još nekog investitora za termalni izvor koji želimo da  iskopamo pored dvorca u Srpskoj Crnji i da nađemo investitora za termalnu Banju. To će biti osnovni ciljevi u našem novom mandatu  zajedno sa timom i koalicionim partnerima“, rekao je Dragan Daničić, novoizabraninpredsednik opštine Nova Crnja.

Dragan Daničić rođen je 1982. godine u Srpskoj Crnji, u prethodnom mandatu bio je na funkciji zamenika predsednika.