U Zrenjaninu će se u periodu od 6. do 11. avgusta 2024. godine održati manifestacija “Dani piva”.

„Ova ne samo turistička, nego i kulturna, muzička i privredna manifestacija okupiće i ove godine veliki broj pivara. Dok se pivare spremaju da ponude gostima što kvalitetnije pivo, zaposlene u JKP ”Čistoća i zelenilo” čekaju sasvim drugačiji poslovi.

Služba održavanja javno prometnih površina svakodnevno radi na uređenju grada i održavanju komunalne higijene. S obzirom da nam uskoro predstoji tradicionalna manifestacija “Dani piva”, ovih dana akcenat smo stavili na čišćenje i uređivanje lokacija na kojima će biti organizovana centralna dešavanja, a to su Trg slobode, Žitni trg, parking na Prevlaci, Trg Zorana Đinđića, Gradska bašta, obala Begeja, motel Šumica, Plankova bašta, jezero kod SUD-a , stara pijaca-Tiršova i okolne ulice.

Na održavanju komunalne higijene tokom manifestacije biće angažovan veći broj radnika (oko 70) koji će raditi u tri smene, a intenzivnije će raditi po zatvaranju štandova na čišćenju i pranju centra grada, Trga Slobode, Žitnog trga, parkinga na prevlaci, u Tiršovoj i okolnim ulicama, u Plankert parku u kom će biti organizovane razne radionice i aktivnosti za decu. Pored radne snage biće angažovana i mehanizacija. Za ovu priliku Preduzeće će obezbediti dovoljan broj kontejnera. Veći broj kontejnera biće postavljen na Žitnom trgu, Trgu slobode i parkingu na Prevlaci, a na Žitnom trgu i Trgu slobode biće postavljene i žičane korpe za komunalni otpad. Kontejneri i korpe će se prazniti više puta u toku dana, kao i po završetku rada štandova. Radnici dežurne ekipe (3-4 radnika), uz angažovanje kamiona biće spremni da reaguju i na hitne intervencije u toku dana, gde se bude ukazala potreba..

Nakon zatvaranja manifestacije Dani piva, radnicima našeg preduzeća biće potrebno još dva do tri dana da detaljno očiste i dovedu u prvobitno stanje glavna mesta događaja, kao i centralnu gradsku zonu.

Apelujemo na građane da vode računa o otpadu, da ga odlažu na mesta koja su predviđena za to i da se tako pokažu kao pravi domaćini i rado viđeni gosti“, rekao je direktor JKP „Čistoća i zelenilo“  Zrenjanin Nemanja Miliković.