Zrenjanin- Tradicionalna, 39. po redu, manifestacija Grada Zrenjanina „Dani piva“ biće održana u periodu od 6. do 11. avgusta 2024. godine.

U Gradskoj bašti danas je održana konferencija povodom 39. „Dana piva“ na kojoj su o programu manifestacije, pored organizatora i gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure, direktorke Turističke organizacije Sanje Petrović govorili i ovogodišnji izvođači  Roman Bugarin direktor Zrenjaninske filharmonije, solistkinje Dragana Radaković i Ljubica Vraneš, kao i Uroš Derikrava frontmen grupe „Uroš i nejaki“.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da će ovogodišnji Dani piva biti realizovani na više od 10 lokacija u gradu sa brojnim izvođačima.

Direktor Zrenjaninske filharmonije, Roman Bugarin rekao je da Zrenjaninska filharmonija tradicionalno započinje i završava koncerte na Trgu slobode i da će tako biti i ove, kao i da publiku i ove godine očekuje spektakl.

„Prvi koncert Zrenjaninska filharmonija održeće sa solistikanja Draganom Radaković i Ljubicom Vranješ i zrenjaninskim horovima. Drugi konert će biti rok spektakl, „Guns n’ Roses simfonic“, rekao je Roman Bugarin.

O bogatom programu 39. Dana piva govorila je direktorka Turističke organizacije Sanja Petrović.

„U Zrenjaninu su svi smeštajni kapaciteti već popunjeni, što znači da smo uspeli, da je program dobro koncipiran i da smo probudili veliko interesovanje za manifestaciju, kao i proteklih godina. Spremni smo i sa mirom očekujemo veliki priliv posetilaca u naš grad i mislimo da ćemo i dalje nastaviti da obaramo rekorde. Mnogo toga imamo da ponudimo, osim glavnih programa na dve festivalske bine, posetioce očekuje i brojni prateći programi, dečji, sportski, dramski program, gastronomski i ono što posebno privlači pažnju  posetilaca potpuno besplatana vožnja turističkim autobusom, kao i vožnja brodom sa panoramskim razgledanjem grada sa reke“, rekla je Sanja Petrović i naglasila da su svi sadržaji tokom manifestacije besplatni.

 

KOMPLETAN PROGRAM MANIFESTACIJE „DANI PIVA“ U ZRENJANINU:

Nakon konferencije popisan je protokol o sardnji Grada Zrenjanina sa Poljoprivrednom školom za pokretanje proizvodnje kraft piva.

Protokol su potpisali gradonačelnik Simo Salapura i direktor srednje Poljoprivredne škole, Vladimir Popov.

„Radi se o projektu koji je pokrenut 2019. godine od strane Calsberg pivare da se od svake kupljene flaše odvoji 2 dinara za pokretanja zrenjaninskog kraft piva. Na žalost zbog pandemije korona virusa projekat je stopiran. Danas nastavljamo projekat pod novim uslovima sa željom da osnažimo škole i obrazovne ustanove i da preduzetništvo u školama ojača. Vrednost potpisanog ugovora je blizu 100.000 evra“, rekao je gradonačelnik.