Tradicionalna, kulturno zabavna manifestacija „Boemske noći“ počela je sinoć u Srpskoj Crnji radionicom za decu u muzeju, kao i  predstavom i animacijom za najmlađe pod  nazivom „Željko veseljko“.

Na svečanom otvaranju manifestacije u rodnoj kući Đure Jakšića  nastupali su Mina Lazarević, Višeslav Petković i tamburaški orkestar „Ševe“.

Predsednik opštine Nova Crnja Dragan Daničić poželeo je svima dobrodošlicu na manifestaciju „Boemske noći“ u Srpskoj Crnji i istakao da je manifestacija prošle godine dobila sertifikat „Najbolje iz Vojvodine“.

„Manifestacija „Boemske noći“ se po 19. put organizuju u Srpskoj Crnji i traju 4 dana. Manifestacija obuhvata književne večeri, koncerte, različita takmičenja i program je namenjen svim uzrastima. Osim što je Đura Jakšić bio veliki slikar, bio je i veliki boem, tako da nas je to inspirisalo na ideju da napravimo jednu ovakvu zabavno-turističku manifestaciju“, rekao je Nikola Tolčin, direktor Turističke organizacije Nova Crnja i pozvao sve da dođu i uživaju u bogatom programu manifestacije i naglasio da je ulaz slobodan. Dobro došli u Srpsku Crnju.

Manifestacija „Boemske noći“ održava se do 21. jula u Srpskoj Crnji u organizaciji Turističke organizacije Nova Crnja i uz podršku  lokalne samouprave.

ORGANIZOVAN  BESPLATAN AUTOBUSKI PREVOZ

Raspored besplatnog autobusa za vreme trajanja “Boemskih noći” u Srpskoj Crnji

ČETVRTAK 18.07.
19.30h- Aleksandrovo (centar)
19.40h- Nova Crnja (autobuska stanica)
19.50h- Vojvoda Stepa (autobuska stanica)

Povratak autobusa je nakon završenog programa u muzeju oko 23h, sa autobuskog stajališta u Srpskoj Crnji (pored pošte).

PETAK 19.07.
19h- Aleksandrovo (centar)
19.10h- Nova Crnja (autobuska stanica)
19.20h- Vojvoda Stepa (autobuska stanica)

Povratak autobsa je nakon završenog programa u muzeju, oko 23h, sa autobuskog stajališta u Srpskoj Crnji (pored pošte).

SUBOTA 20.07. i NEDELJA 21.07.

20h- Aleksandrovo (centar)
20.10h- Nova Crnja (autobuska stanica)
20.20h- Vojvoda Stepa (autobuska stanica)

Povratak autobusa je nakon završenog programa u školskom dvorištu, oko 01h, sa autobuskog stajališta u Srpskoj Crnji (pored pošte).

POGLEDAJTE KOMPLETAN PROGRAM MANIFESTACIJE BOEMSKE NOĆI: