Zrenjanin- Manifestacija “Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti” zajedno sa “Karavanima banatske bajke” održava se ove godine po osmi put  do 24. avgusta sa pauzom za “Dane piva”. Predviđeno je da za 70 dana bude održano 100 programa.

Ulaz je besplatan, a mesta se mogu rezervisati na broj telefona 0648116474.

 

POGLEDAJTE KOMPLETAN  PROGRAM ZA OVU NEDELJU:

Ponedeljak, 22. jul
20 časova – koncert benda „Strujni udar“
Utorak, 23. jul
20 časova – Vinsko veče – predstavljanje vinarije „Gnezdo“ iz Bečeja uz muzičku pratnju tria Hand Made
Sreda, 24. jul
20 časova predstava „Ne igraj na Engleze“ Gradskog pozorišta iz Jagodine urađena po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Petra Mitića

PREDSTAVA «NE IGRAJ NA ENGLEZE»
– Sreda, 24. jul – Gradska bašta – 20 časova
U sredu, 24. jula u 20 časova u Gradskoj bašti u okviru programa manifestacije «Banatska bajka» biće izvedena predstava „Ne igraj na Engleze“ Gradskog pozorišta iz Jagodine koja je urađena po tekstu Vladimira Đurđevića a u režiji Petra Mitića. U predstavi igraju: Miloš Milošević, Bojan Miloradović i Jovan Živković. Narativ predstave vezan je za sudbini (urbanih) tridesetogodišnjaka, strasti prema kocki i maštanju o «lakoj lovi». Ulaz je slobodan.

O predstavi:
«Retko kada se događa da jedna drama poseduje jedinstvo mesta, vremena i radnje, a da svojom tematskom i idejnom osnovom obuhvati sudbinu čitave jedne generacije i sažeto opiše stanje stvari na kraju jedne epohe. “ Linija manjeg otpora “ jeste kreda kojim se vode Paun, Bule i Piksi – junaci komada. Baveći se pomnim posmatranjem teleteksta, ova tri momka su zaboravila da zapravo žive svoj život. Likovi ovog komada su izuzetno realistični. Upravo zbog toga su neverovatno smešni i nezamislivo tužni u isto vreme. Gledajući ih, svako će se prisetiti da u kraju ima po jednog Pauna, Buleta ili Piksija, ali je pitanje da li će sebi priznati da u sebi poseduje po malo od sve trojice. A na samom kraju ove duhovite predstave očekujte neočekivano!»

Četvrtak, 25. jul
19 časova – IT centar “Kliker”
20 časova – Dečija predstava „Put po svetu na trotinetu“ Velikog teatra iz Jagodine po tekstu Tode Nikoletića, u režiji Bojana Miloradovića.

DEČJA PREDSTAVA «PUT PO SVETU NA TROTINETU»
– Četvrtak, 25. jul – Gradska bašta – 20 časova
U četvrtak, 25. jula u 20 časova u Gradskoj bašti u okviru programa manifestacije «Banatska bajka» biće izvedena dečja predstava „Put po svetu na trotinetu“ Velikog teatra iz Jagodine koja je urađena po tekstu Tode Nikoletića a u režiji Bojana Miloradovića. Igraju: Danijela Radovanović, Jovan Živković i Bojan Miloradović. Reč je o dinamičnoj, veseloj i razigranoj predstavi koja govori o prijateljstvu, odrastanju i ljubavi. Ulaz je slobodan.

O predstavi:
«Reč je o dinamičnoj, veseloj i razigranoj predstavi namenjenoj deci do 100 godina. Predstava na duhovit način govori o drugarstvu, odrastanju i sveukupnoj ljubavi, prema prirodi, ljudima, životinjama… Tri glavna junaka Marica, Skitko i Cvetko, uz pomoć magičnog trotineta, koji govori, putuju svetom, svojim brzim trotinetom. Obilazeći predivna mesta, države i gradove, oni uspešno rešavaju sve probleme koji se pojave i zajedno sa publikom uče se pravim stilovima života, upoznaju sa raznim kulturama i tradicijama.»

21 sat – dečji animirani film „Aladin“

Petak, 26. jul
20 časova – koncert vokalne solistkinje Milice Dosković

Subota, 27. jul
20 časova – Evergrin veče – Koncert Tijane Cerović sa gostima

Nedelja, 28. jul
19 časova – promocija knjige Mire Čokolov „Daljine moje blizine“
21 sat – crtani film