U Bačkoj Palanci održan je Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade. Lutkarski ansambl Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ je na ovom festivalu učestvovao sa predstavom za decu po pripoveci Jasminke Petrović.

Lutkari zrenjaninskog pozorišta „Toša Jovanović“ vratili su se iz Bačke Palanke sa nagradom DOBRO DRVO, za predstavu  najbližu mladima!

Na 30. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP), koji je ove godine održan pod sloganom „Metamorfoza“, zrenjaninski lutkari učestvovali su sa predstavom „Giga pravi more“, rađenoj prema priči Jasminke Petrović.

Dramatizacija: Dunja Matić, režija: Milja Mazarak Marinkov, dramaturgija: Dunja Matić, autorka celokupnog vizuelnog identiteta je Blagovesta Vasileva, kompozitor: Draško Adžić, dizajneri svetla: Nikola Marinkov i Robert Lacko.

 

Igraju: PREDRAG GRUJIĆ, NATAŠA MILIŠIĆ, DANILO MIHNjEVIĆ

 

„Predstava nas je prvenstveno kupila jednom preemotivnom pričom o dečaku koji je, zahvaljujući svojoj mašti, usrećio svog najboljeg druga i zajedno sa njim napravio mesto na koje mogu pobeći od surove stvarnosti.

Oduševili su nas takođe i glumci koji su svojim veštinama uspeli da prenesu emociju na nas. Takođe su nam se dopala rediteljska rešenja u predstavi“, navodi se u obrazloženju žirija.