U Aleksandrovu su sinoć počeli „Ilinski dani“ promocijom knjige Milana Micića pod nazivom „Banaćanin i Ličanini u kolonizaciji Banata u XX veku“ i svečanom akademijom u novom Domu kulture.

U novom Domu kulture stanovnici ovog banatskog mesta moći će da organizuju kulturne i umetničke programe, što će umnogome doprineti unapređenju i negovanju kulture i tradicije na lokalnom nivou.

Na svečanoj akademiji predstavili su se Milan Micić i pevačka grupa „Vreteno“. Upriličena je i izložba slika Nine Puhar.

 

Udruženje „MALA KRILA“

Predsednik opštine Nova Crnja Dragan Daničić poželeo je dobrodošlicu u renoviranom Domu kulture i govorio o planovima za naredni period.

„Svečano otvaramo novi Dom kulture u Aleksandrovu, nadam se da ćemo u narednom periodu postaviti jarbol sa zastavom u čast boraca i junaka koji su osnovali ovo mesto. Takođe se nadam  da ćemo u narednom periodu izgraditi i plato sa letnjom scenom pored ovog objekta i septembra počinjemo sa kompletnom rekonstrukcijom osnovne škole ovde u Aleksandrovu“, rekao je Daničić.

Na platou ispred Doma kulture nastupila je Mia Borisavljević.

Ilinski dani održavaju se u periodu od 1. do 4. avgusta u Aleksandrovu uz bogat kulturno umetnički i zabavni program namenjen svim generacijama.

POGLEDAJTE KOMPLETAN PROGRAM MANIFESTACIJE  „ILINSKI DANI“ U ALEKSANDROVU: