Zrenjanin- Promocija knjige Čedomira Milićeva pod nazivom „Putovanje ka zdravijem telu, naučni pristup ishrani i mršavljenju“, biće održana 21. i 22. avgusta sa početkomu 18 časova u Baroknoj sali Gradske kuće.

Gošće prezentacije biće dr Svjetlana Ždrale, Tanja Vasić Mijajev, Marija Ereljan izdavač, saradnica, dr Jelena Banč i Đurić Radovanka.

„Ova knjiga je priručnik za neformalno zdravstveno obrazovanje, i prva je knjiga iz Edicije čelično zdravlje. „Putovanje ka zdravijem telu, naučni pristup ishrani i mršavljenju“ se bavi pitanjima i odgovorima i u teoriji i u praksi i ona je najbolja zato što je koncept formiran na osnovu definicije američkog udruženja endokrinologa (AACE), da se gojaznost smatra hroničnom bolešću koja zahteva ozbiljan pristup i lečenje. To znači da ga treba tretirati kao medicinski problem. Temelj knjige se bazira na analizi materijala iz naučnih časopisa gde su objavljivana najeminentnija naučna istraživanja. Te stoga  ima naučni karakter, između ostalog i zato što objašnjava ne samo mentalne već i fiziološke procese gojenja, kako bi se problem rešio. Ali isto tako kroz pitanja i odgovore da se utvrde navike u ishrani i fizičkoj aktivnosti koje dovode do viška kilograma. Građa je prikazana po principu od jednostavnog ka složenom i sistematizovana prema poglavljima koja upućuju ka zaključku da je neophodno preuzeti akcije! Knjiga nudi praktične savete za zdraviju ishranu i fizičku aktivnost, kao i primere jelovnika, vežbi, a pre svega razumevanju problema! Posebna pažnja se posvećuje faktorima rizika za gojaznost i kardiometabolički rizik. Takođe, se objašnjava značaj poznavanja sopstvenog tela i njegovih fizioloških procesa u procesu mršavljenja.

Cilj knjige je da čitaocima pruži celovit naučni pristup za rešavanje problema gojenja i postizanje zdravijeg životnog stila, s posebnim naglaskom na preuzimanje lične odgovornosti za svoje zdravlje“, rekao je Čedomir Milićev.