Zrenjanin- U organizaciji udruženja veterana 63. padobranske brigade – Banat, oragnizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanin i Grada Zrenjanina danas je na gradskom izletišu Tisa počeo prvi susret članova organizacija koje su prepoznate od strane sistema odbrane.

„Tokom današnjeg dana održano je niz aktivnosti, formiran je bazni kamp, priprema obroka u prirodi, obnova znanja učesnika u orjentaciji, čitanju karata, forsiranje reke u formacijskim i improvizovanim sredstvima. Sve ove aktivnosti se realizuju sa ciljem da se animiraju potencijonalni novi učesnici, promoviše vojno policijski poziv, kao i podizanje svesti u lokalnoj zajednici za postojanje ovakvih udruženja sa vojnom tematikom, negovanje tradicije, evociranje uspomena na poginule i ranjene pripadnike u otadžbinskim ratovima. Takođe naš kamo će poslužiti sugrađanima koji žele da se upoznaju  sa našim znanjem, kapacitetom i mogućnostima za reagovanje u ratnom i vanrednom stanju, kao i prilikom vanrednih situacija“, rekao je Vladimir Đukić, predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade Banat.

„Želja nam je da ovaj kamp postane tradicionalan skup u organizaciji naših udruženja i Grada Zrenjanina te da svake naredne godine, poslednjeg vikenda avgusta, bude održan ovakav
skup sa navedenim i drugim projektnim aktivnostima, rekao je
podpredsednik Organiozacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanin,
Miroslav Sladojević i zahvalio se gradu Zrenjaninu na podršci.

Replike naouružanja, koju je darovao sportsko  Aerosoft udruženje „Antiteror“  iz Zrenjanina.

Današnjeg kampa na Tisi  gosti su bili veterani Fudbalskog kluba iz Republike Srpske.

Postavljen kamp na izletištu Tisa

Pupavac Dragoljub, najstariji padobranac 63. padobranske brigade bio je danas deo kampa gde je evocirao uspomene.

„30. marta 1963. godine sam otišao u Niš u 63. padobransku jedinicu. Do tada nikada nisam imao dodira sa padobranstvom, tamo se rodila ljubav prema tom sportu. Prvi skok sam imao sa hiljadu metara iz američkog aviona C- 47 Dakota, podsetio se osamdesetigodišnji Dragoljub.