Vesti-  Lazarevljani danas obeležavaju Dan konolizacije, kad su najstariji meštani 1945 godine, dolaskom iz Bosne i Hercegovine, naselili selo.

U ranim satima, u centru sela, na obodu predivnog parka i igrališta za decu, na ražnju je počeo da se okreće bik. Stari, dobri običaji, ne zastarevaju i meštani Lazareva baštine prošlost za uspešnu budućnost.
Blagoje Bogdanović, majstor za ovakve prilike, uz saradnju Dimitrija Đukanovića i Gorana Draganića, pričao je meštanima koji su se okupili oko ražnja, o težini i vremenu pečenja i napomenuo je da će najmlađi biti prvi degustatori.
U 13. časova biće upriličeno polaganje venaca na spomenik borcima Crvene Armije, oslobodiocima iz 1944, a potom sledi dolazak bratskih prijatelja iz BiH, iz mesta Rudo. Tradicionalno druženje, u oba smera, ima tradiciju.
Večeras u 19 časova u Domu kulture, Lazarevljani će prisustvovati svečanoj Akademiji, a domaći „Zavičaj“, izuzetno kvalitetno kulturno – umetničko društvo, sa „Prosvjetom“ iz Rudog, prirediće program kojim će se krunisati obeležavanje Dana kolonizacije.

Tekst: B.Cvijetić