Foto: Zajednička fotografija prve tri ekipe na turniru

Sport- U Srpskoj Crnji sinoć je završen turnir u basketu 3×3. Nakon više od 20 godina na novom košarkaškom terenu u dvorištu „Kombinata“ nadmetalo se devet ekipa iz  opštine Nova Crnja, Sečnja i Žitišta.

Veliki broj posetilaca imao je priliku da vidi uzbudljive mečeve i atraktivne poteze tokom pet dana dana trajanja turnira.

Prvo mesto na turniru 3×3 u Srpskoj Crnji osvojila je ekipa „Majkani“ iz Banatskog Karađorđeva.

Drugo mesto pripalo je ekipi iz Srpske Crnje, dok je treće mesto osvojila ekipa iz Vojvode Stepe.

Prvo je odigrana utakmica za treće mesto, gde je ekipa iz  Vojvode Stepe bila bolja od Sečnja rezultatom 15:12.

U finalnoj utakmici sastali su se ekipa domaćina iz Srpske Crnje i ekipe „Majkani“ iz Banatskog Karađorđeva.
Karađorđevčani su zasluženo slavili rezultatom 16:9.

Najboljim ekipama pehare su uručili predsednik opštine Nova Crnja, Dragan Daničić i direktor Turističke organizacije Nova Crnja, Nikola Tolčin.

„Organizovali smo turnir u basketu u Srpskoj Crnji  nakon više od  20 godina na čuvenom košarkaškom terenu Kombinat koji je opština u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatim za sport  kompletno obnovila. Postavili smo nove koševe, tribine, semafor, ogradu, reflektore i uradili teretanu na otvorenom. Celokupna investicija je koštala preko 12 miliona dinara. Zadovoljni smo odzivom na ovom turniru. Verujem da će ovaj turnir postati tradicija, kao što je nekada i bio. Očekujemo da će sledeće godine na turniru učestvovati više ekipa i da će trajati više dana“, rekao je Dragan Daničić, predsednik opštine Nova Crnja.

„Drago nam je  da smo za kraj naše letnje sezone organizovali ovako veliki turnir koji se ovde nije održao više od 20 godina. Okupili smo ekipe iz našeg okruga, tako da nam je ovo još jedan podstrek da nastavimo da radimo i da organizujemo i sportske manifestacije. Tokom ovih pet dana kroz Srpsku Crnju je prošao veliki broj posetilaca, naših meštana i mališana koji su uživali u turniru“, rekao je Nikola Tolčin, direktor Turističke organizacije opštine Nova Crnja.