Sport- Danas je gradonačelnik Zrenjanina Simo Slapura, zajedno sa generalnom sekretarkom sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosavom Đapić Atanacković, upriličio prijem za Milana Bulaju koji je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu, u džudou za juniore, osvojio zlatnu medalju. Pored zlata Milan Bulaja je osvojio i bronzu za reprezentaciju Srbije u miksu.

Nikola Savatović je trener Milana Bulaje od njegove 5. godine i istakao je da je ovaj momenat za klub Proleter i reprezentaciju Srbije značajan istorijski uspeh, jer se Proleter prvi put okitio zlatom na Evropskom prvenstvu za juniore.

„Milan je imao četiri efektne pobede i sve protivnike pobedio je  iponom i dominantno došao do titule. Znali smo da je jedan od favorita, bio je četvrti nosilac pre početka prvenstva, očekivali smo da da može da osvoji medalju i da je u samom vrhu, ali na ovakav dominantan način nismo se nadali i baš nas je sve obradovao i  učinio ponosnim. Svi smo pod utiscima i ovo je  fantastičan uspeh za džudo klub Proleter, za Milana Bulaju, za Srbiju i za naš grad Zrenjanin“- istakao je Nikola Savatović.

„Ja nisam neko ko se uzdiže posle ovakvih rezultata i ovo mi je dodatni podstrek da samo nastavim dalje da radim. Finalna borba mi je bila najteža, zato što je bio taj neki pritisak, pošto je protivnik bio iz zemlje domaćina Estonije i znao sam da će sudija biti na njegovoj strani, ali sam ipak borbu uradio kako treba i osvojio titulu. Drago mi je da smo ekipno uzeli medalju i mislim da niko nikad u istoriji Srbije, na juniorskom prvenstvu, u mix timu to nije uspeo. Sledi mi Svetsko prvenstvo u Tadžikistanu za 3 nedelje i nadam se da ću se vratiti sa medaljom“- rekao je Milan Bulaja.

Gradonačelnik je istakao da je  svaka medalja posebna za naš grad  pogotovo ako dolazi sa evropskog ili svetskog prvenstva. Dugo godina ovakav uspeh nije  viđen u zrenjaninskom džudou i to sve  zahvaljujući reorganizaciji kluba od pre nekih  godinu i po dana, stručnom radu i stručnom vođenju. Bulaja je trenutno drugi na svetskoj rang listi i u poslednjih 25 mečeva ne zna za poraz.

„Mislim da se stvarno radi o talentu koji zaslužuje najmanje da bude ispoštovan od strane gradskih čelnika i da se ukaže da imamo ozbiljan talenat, da imamo dobar klub koji radi u našem gradu“- istakao je Simo Salapura.