U Perlezu je danas počela dvodnevna manifestacija „Dani porodice u Srbiji”.

Manifestcaiji „Dani porodice“ u Perlezu prisustvovao je predsednik Vlade Miloš Vučević, ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenovski, gradonačelnik Zrenjanina Simo  Salapura, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković, ministarka bez portfelja za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović, kao i predstavnici brojnih lokalnih samouprava.

Na samom početku manifestacije članovi hora “Sveti Serafim Sarovski” izveli su himnu „Bože pravde“.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura poželeo je dobrodošlicu na četvrtu po redu manifestaciju „Dani porodice“ u Pelezu koja ima veliki značaj kako za Zrenjanin tako i za celu Srbiju.

Predsednik Vlade Miloš Vučević istakao je veliku važnost manifestacije „Dani porodice“ za Srbiju.

„Manifestacija „Dani porodice“ se održava četvrti put u Perlezu, ja sam drugi put  pored Begeja zajedno sa ljudima koji veruju u istu Srbiju kao i ja. Srbiju koja ne želi i ne sme da se odrekne onoga što jeste. Džabe škole i obdaništa ako nema dece, nasušna potreba je da poštujemo porodicu. Suština je da nas bude više. Dužni smo prema potomcima da čuvamo Srbiju. Želimo da spasemo Banat da ne bude slepo crevo i zato gradimo i saobraćajnice“ rekao je Vučević.

„Porodica je institucija koja je stalno na udaru. Naš voljeni patrijarh Pavle govorio je da je porodica mala crkva, izvor ljubavi kom težimo u životu. Porodica je danas poslednja linija odbrane kada su u pitanju hrišćanske vrednosti. Pred nama je danas pitanje da li ćemo sutra imati kome da sačuvamo zemlju, pitanje biti ili ne biti našeg doba, kazala je Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju.

„Dani porodice“, manifestacija koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Republike Srbije i Grada Zrenjanina, za cilj ima promovisanje porodice i porodičnih vrednosti.

Tokom dva dana biće održan bogat kulturno – umetnički program, a blizu četrdeset gradova i opština će predstaviti mere pronatalitetne politike koje sprovode u svojim sredinama.

Pogledajte program manifestacije za nedelju, 8. septembar

10:00-15.00 – Bazar zdravlja (Dom zdravlja, Perlez)
14:00 – Porodično takmičenje u pecanju (šetalište na Begeju)
17:30 – Štiklijada za mame (park u centru sela)
19:00 – Kultura umetnosti – Deca sa slikarima i pesnicima (Kulturna stanica Baštinar „Mlin“, Perlez)
19:30 – Veče talenata i zatvaranje manifestacije (Kulturna stanica Baštinar, Mlin, Perlez)