Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sastao se danas, u svom kabinetu, sa direktorima JKP “Gradska toplana” Žarko Đurišićem i Termoelektrane-toplane “Zrenjanin” Nenadom Priljevom.

Na tom sastanku razgovaralo se o realizovanim aktivnostima i budućim planovima, a ono što bi moguće najviše zanimalo korisnike usluga tih preduzeća jeste najava da do kraja ove godine povećanja cene grejanja neće biti.

Kada je reč o ulaganjima, gradonačelnik Salapura ukazao je da je u ovoj godini uloženo više od 30 miliona dinara u rekonstrukciju vrelovodne mreže i da se grejna sezona spremno dočekuje.

Toplifikacija se nastavlja i sve je veći broj zainteresovanih za nova priključenja. Naime, više od 600 novih stanova biće priključeno na vrelovodnu mrežu.

Rečeno je i da je rekonstrukcija vrelovoda u naselju Ruža Šulman završena. Radovi su vršeni na trasi u dužini od 270 metara. Stare cevi zamenjene su novim, predizolovanim cevima, kako bi se izbegle eventualne havarije i kako bi predstojeće snabdevanje toplotnom energijom bilo stabilno i sigurno.

Vrednost investicije za tu trasu iznosila je 7 miliona dinara.

 

Podsetimo i na to da je JKP “Gradska toplana” ove godine završila i radove na izgradnji vrelovodne mreže u Ulici Koče Kolarova u kojoj je tokom prethodnih godina intenzivirana stanogradnja i gde se ukazala potreba priključenja novih korisnika.

Sa današnjeg sastanka upućen je i apel svim Skupštinama stanara da preduzmu mere kojima bi se poboljšala energetska efikasnost zgrada i sprovela akcija uvođenja delitelja toplote radi racionalizacije grejanja.

 

Ocenjeno je i da je Termoelektrana – toplana (TE – TO) Zrenjanin bitan činilac u energetskoj stabilnosti Republike Srbije i da je u prethodne tri godine, od kada je ponovo posle deset godina pauze počela da radi, bilo značajnih ulaganja.

TE-TO „Zrenjanin“ je drugi termoenergetski objekat po veličini i proizvodnim mogućnostima od tri elektrane Ogranka „Panonske TE-TO“.

Izvor: Grad Zrenjanin