Sport- Fudbaleri Naftagasa, pred domaćom publikom u okviru 8. kola Srpske lige Vojvodina, bili su ubediljivi protiv ekipe RFK iz Novog Sada i zasluženo slavili rezultatom 3:0.

Od starta ovogodišnje trke, Naftaši nisu bili u boljem izdanju. Pitali su se, dominirali terenom i tri lopte smestili iza leđa golmana Ognjena Bogunovića. U 22. minutu, na sredini terena, Elemirci su oduzeli loptu novosađanima, Andrej Mandić je dubinskim pasom prosledio ka Milošu Savanoviću, a iskusni golgeter pogodio je iza golmanovih leđa, za vođstvo.

Posle kornera Milana Bačvanskog, lopte se dokopao vezista Aleksandar Čigoja, srušen je s leđa za penal. Bačvanski je bio siguran iz kaznenog udarca, udvosturčio je prednost domaće ekipe u 37. minutu.


U finišu utakmice postavljen je konačan rezultat. Dubinsku loptu sa polovine terena Naftaša, defanzivci gostiju pokušali su da izbiju, ali je Savanović došao do nje, prevario golmana Bogunovića i uputio je ka mreži. Nikola Dukić je pokušao da odbije loptu, nije mu to uspelo, pa je njemu „pripisan“ pogodak domaće ekipe za konačnih i ubedljivih – 3:0.

Tekst: B. Cvijetić.

Tabelu i rezultate pogledajte OVDE

NAFTAGAS: Đekić, Grbić, Samardžić, Kovačević, Rudan, Stevanović, Bačvanski  (Stepanov), Mandić (Markoski), Čigoja, Aleksić (Salontai), Savanović.
RFK NOVI SAD 1921: Bogunović, Obradović, Milicanović  (Marković), Varga, Čermelj, Volarević, Dorokhazi (Knežević), Dimitrić, Anđelković (Radojičić), Vučetić (Janjić), Dukić.