Zrenjanin- Konferencija „Futurologija 2„,  pod sloganom „Boost za tvoju karijeru“, okupila je danas Kulturnom centru Zrenjanina vodeće stručnjake iz oblasti veštačke inteligencije, digitalne kreativnosti i poslovne automatizacije. 

Tokom dva dana konferencije  održavaju se  stručna predavanja uz pomoć više od 20 pažljivo biranih predavača.

Futorologija je jedinstvena konferencija koja se  bavi  sveprisutnom temom veštačke inteligencije (AI). Kroz različita predavanja, panele i radionice i velikog broja stručnjaka posetioci imaju priliku da otkriju kako AI može da preoblikuje našu svakodnevicu, poslovanje, obrazovanje i druge aspekte života. Bez obzira na predznanje, na Futorologiji  imate priliku da dobijete dragocena saznanja na najrazumljiviji način.

Na samom početku konferencije prikazan je film koji je pomoću AI „oživeo“ stare fotografije Zrenjanina iz prošlog veka. Bila je to jedinstvena prilika da mlađe generacije vide kako je nekada izgledao naš grad, ali i kako su se nekada oblačili naši sugrađani, kako su izgledale zrenjaninske fabrike…

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac svečano je otvorio konferenciju „Futurologija 2“.

On  je rekao da je ove  godine prisutan veći broj posetilaca u odnosu na prvu održanu konferenciju i istakao da je to dokaz da organizatori i Grad Zrenjanin zajednički rade i teže ka još većoj zainteresovanosti.

Na samom početku konferencije pred punom salom Kulturnog centra govorio je Đorđe Grujić, zatim se obratio predsednik Skupštine Zrenjaninskog IKT klastera Dragan Vidaković.

Prvi na „Futurologiji 2“ govorio je Saša Popović, suosnivač kompanije „VegaIT“ i autor knjige „Život preduzetnika“.

POGLEDAJTE KOMPLETAN PROGRAM  KONFERENCIJE „FUTUROLOGIJE 2“ OVDE

Organizator „Futurologija 2“ je Zrenjaninski IKT klaster, uz podršku Grada Zrenjanina, Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i partnera iz Zrenjaninskog poslovnog kruga, Privredne komore Srbije, kompanije „Consulteer“ i OTP banke.