Zrenjanin- Svetski dan napuštenih životinja obeležen je danas u Prihvatilištu za napuštene životinje.

„Kao i svake godine tako i ove godine Javno komunalno preduzeće Čistoća i zelenilo“ u okviru svog prihvatilišta obeležava Svetski dan napuštenih  životinja. Ove godine smo morali da pomerimo obeležavanje zbog loših vremenskih uslova pa nije 4. oktobra, nego smo pomerili za ovu nedelju kada su nam se vremenski uslovi poklopili da mogu da dođu deca iz škola  da obiđu prihvatilište i da vide kako psi žive u našem prihvatilištu. Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ uz podršku lokalne samouprave prošle godine krenulo je u obnovu zrenjaninskog prihvatilišta te smo tako prošle godine napravili novo kupatilo, prostoriju za trijažu, novi mačkarnik i renovirali smo bokseve.  Trenutno se grade kućice za pse kako bi im bilo toplije u toku zime i ove aktivnosti ćemo nastaviti i u narednim godinama“, rekao je Vladimir Vujin, tehnički direktor Javno komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Trenutno se u zrenjaninskom prihvatilištu  nalazi skoro 170 pasa.

„Nedeljno udomimo 4 psa, ali   zbrinemo i sklonimo sa ulice mnogo više“, istakao je Vujin.

UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

Ukoliko želite da udomite kućnog ljubimca možete  se javiti na broj telefona 064/811-68-78 ili da lično dođu u Prihvatilište koje se nalazi u Ul. Tihomira Ostojića bb.

U saradnji JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin i Grada Zrenjanina, danas je organizovana i akcija postavljanja pojilica i hranilica na jedanaest lokacija u gradu.

Psi će biti hranjeni od strane zaposlenih u službi Zoohigijene JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin i Udruženja za brigu o životinjama „Beta“ , a volonteri „Bete“ redovno će obilaziti kućice, hraniti pse i sipati im vodu.