Muška vokalna grupa „Panonika“ učestvovala je ovog vikenda na 60. Festivalu muzičkih društava Vojvodine – Festival horova, koje se održavalo 19-20. oktobra u Rumi.

Ansambl je osvojio Zlatno odličje u konkurenciji 11 horova i vokalnih grupa. Svoje utiske prenela nam je njihova dirigentkinja Zorica Kozlovački:

„Izuzetno smo zadovoljni našim nastupom, presrećni i ponosni zbog osvojene nagrade. Bilo nam je vrlo prijatno u Rumi, publika nas je bodrila velikim aplauzima i motivisala da pokažemo svoj maksimum. Odlično smo uvežbali naš program i vrlo sigurno i inspirativno ga odpevali. Drago nam je da smo uspeli da odemo na ovaj Festival koji ima impozantnu tradiciju jer se održava bijenalno i ove godine slavi 60. jubilej i najznačajnija je manifestacija u kulturno – umetničkom amaterizmu Vojvodine. Ove godine je učestvovalo 11 horova i vokalnih grupa iz Rume, Sremske Mitrovice, Subotice, Bečeja, Pančeva, Zrenjanina i Kikinde. Žiri u sastavu: Božidar Crnjanski, dirigent – redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Verica Pejić, solista Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Tamara Knežević, kompozitor preslušali su horove i dodelili nagrade. Panonika je izvela 5 kompozicija u skladu sa propozicijama Festivala. Pavel Česnokov – Gospodi, spasi op.9 br.5, S.St. Mokranjac: IV Rukovet „Mirjano“, Mirko Jankov: Ne stoj, Done, Donke, Branko Štark: Bura i Ken Gibson: Swing Down Chariot. Kao solista nastupio je Miloš Gavrilov uz klavirsku saradnju Milana Aleksića. Festival je odlično organizovao Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, Novi Sad i Kulturni centar „Brana Crnčević“ u Rumi”.

Naš ansambl očekuje gostovanje na Godišnjem koncertu Vokalne grupe “Libero” iz Živinice (BIH) a u pripremi je i Božićni koncert za zrenjaninsku publiku.

U Muškoj vokalnoj grupi Pannonica pevaju:

Prvi tenor: Miloš Gavrilov i Milivoj Adamov

Drugi tenor: Goran Mišković, Zvonko Romac i Dejan Krnetić Grebenar

Bariton: Milan Jokić, Robert Hodžić i Aleksandar Milas

Bas: Vladimir Tomić, Milan Milanov