Zrenjanin- Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Udruženjem dokumentarista Srbije (DOKSrbija) organizuje predavanje o kreativnim i produkcijskim aspektima razvoja projekata dokumentarnih filmova. Kako promisliti inicijalnu ideju, čemu služe probna snimanja, kako formulisati i predstaviti projekat?  Šta su sinopsis, tritment, motivaciono pismo i trejler? Mihajlo Jevtić, reditelj i producent, u okviru DokSrbija@Zrenjanin radionice, sve zainteresovane provešće kroz ceo kreativni i praktični proces nastanka dokumentarnog filma.
Predavanje će se održati u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u subotu, 26. oktobra od 12 do 14 časova, a ulaz je slobodan.
Mihajlo Jevtić je filmski reditelj i producent. Završio je francusku školu za reditelje dokumentarnog filma „Atelje Varan“ i studije sociologije na univerzitetu u Londonu, LSE. Od 2004. godine napisao je, režirao i producirao devet kratkih filmova i jedan dugometražni, delimično animirani lični dokumentarni film „Četiri pasoša“. Jedan od osnivača udruženja DoKSrbija i član izvršnog odbora od 2022 godine. Filmski edukator u okviru međunarodnog IB programa i mentor na brojnim filmskim radionicama. Od 2012 godine vodi produkcijsku kuću „Film the World“.