U organizaciji udruženja „Klub prijatelja Aleksandrovo“ u nedelju, 13. oktobra,  predstavljen je projekat „Staza zdravlja“ u Aleksandrovu, koji je finansiran sredstima opštine Nova Crnja. 

Zajedničkom šetnjom svih prisutnih i prigodnim programom najmlađih članova ovog udruženja projekat je zvanično uspešno realizovan.

Staza zdravlja prostire se na 1.6km, poseduje klupe za odmor, kao i mape sa ucrtanom putanjom i svim potrebnim informacijama.

Jelka Čokola Filuše, predsednica Udruženja kluba prijatelja Aleksandrova zahvalila se lokalnoj samoupravi opštine Nova Crnja na pruženoj podršci.

„Svečano smo otvorili projekat „Staza zdravlja“ u Aleksandrovu na kojem smo radili od maja meseca. Staza treba da bude dugačka 10 km, a ovaj deo koji danas otvaramo je dugačak 1.600 metara.

Staza već postoji zahvaljujući našim precima koji su još šezdesetih i sedamdesetih godina zasadili ovo drveće i kao što se vidi ono je sada ogromno, samo što nema više tih ljudi, ali smo mi tu da pazimo na prirodu koja nas okružuje. Zahvaljujući Sportsko ribolovačkom udruženju „Beli Amur“ koji održava ovaj deo prirodie i koji su nam ukazali na značaj ovog dela opštine Nova Crnja, došli smo na ideju da uradimo projekat „Staza zdravlja“. Udruženje kluba prijatelja Aleksandrova ima oko četrdeset članova i svako je dao svoj doprinos ovom projektu. Veliku pomoć pružila nam je opština Nova Crnja, zatim Zemljoradnička zadruga Polet i drugi. Imamo bogat društveni život, a Staza zdravlja je idealna da provedemo vreme u prirodi“, rekla je Jelka Čokola Filuše predsednica Udruženja kluba prijatelja Aleksandrova.