Sport- U okviru 9. kola Srpske lige grupa Vojvodina, na stadionu ispod „mline“ odigran je banatski derbi u kojem je Vojvodina iz Perleza slavila rezultatom 2:1 protiv Radničkog iz Zrenjanina.

Prvu priliku na utakmici, odmah u prvom minutu,  imali su fudbaleri Radničkog kada je Đurić odlično asistirao za Milanovića koji je loptu poslao tik pored gola Perležana.

U 14. minutu Gardinovački je uposlio Apostolskog, ali i ovaj put lopta nije htela u gol.

Fudbaleri Vojvodine prvi put su zapretili u 34. minutu kada je Čučak uposlio Čižika koji je desno iskosa pogodio stativu.

U 36. minutu Čižik Gabrijel izveo je korner, a njegov brat Pavel na drugoj stativi glavom je zatresao mrežu Radničkog za 1:0.

U drugom poluvremenu, u prvih 15 minuta, imao je odlične prilike Tedić, ali nije uspeo da ih pretvori u pogodak.

U 70. minutu Đurić je levo iskosa uputio šut i lopta je u šesnaestercu Arsića pogodila u ruku. Sudija Todorović iz Vršca pokazao je na  belu tačku. Penal za Radnički izveo je Zličić i poravnao na 1:1.

Igrač  Vojvodine Milošević u 80. minutu sjajno je šutirao sa 18 metara, ali je odlično intervenisao golman gostiju Stefanović i sprečio siguran pogodak.

U 86. minutu sa ivice 16 metara izveo je slobodan udarac Terzić, ali je opet golman Radničkog Stefanović odlično intervenisao.

Pred sam kraj utakmice, u 89. minutu, Čižik Gabrijel je sa preko 20 metara desno iskosa izveo slobodan udarac i postigao evrogol za, ispostaviće se, konačnih 2:1 i veliko slavlje na stadionu u Perlezu.

„Utakmica visokog intenziteta, borbena i obe ekipe su pružile maksimum. Moja ekipa je pokazala želju, disciplinu i kvalitetnije odigrala. Mislim da smo zasluženo pobedili ovu utakmicu, želja je bila ogromna i prikazali smo da smo kolektiv i ekipa koja ne zaslužuje to mesto gde je sada“ –istakao je Marko Guteša trener Vojvodine.

FK VOJVODINA 1928: Savić, Šemić. Ješić, Čizik P, Čučak, Terzić, Milošević, Arsić, Jonjev, Čizik G. i Kovačević. Zamenici igrača: Nosalj, Marković, Vasić, Vidović, Živković, Momčilović i Slankamenac.

FK RADNIČKI: Stefanović, Borisavljević, Petrović, Gardinivački, Paroški, Zličić, Apostolivski, Janković, Milanović, Đurić i Marinkevič. Zamenici igrača: Blagojević, Marinković, Tedić, Dimitrijević i Jonaš.