Zrenjanin- Tokom ovogodišnjih „Dana piva“ izložbeni saloni i stalna postavka Narodnog muzeja Zrenjanin imaće izmenjeno radno vreme.

 

 

Izložbeni saloni Muzeja radnim danima tokom leta rade dvokratno (od 9 do 13 i od 17 do 21h), a izmene se odnose na vikend. Saloni će u subotu i nedelju (10. i 11. avgust) biti otvoreni za publiku od 17 do 21 sat.


Stalna postavka će radnim danima biti dostupna u uobičajenom radnom vremenu (8:30-19h), dok će tokom vikenda biti zatvorena.

Podsećamo da je u Salonu aktuelna retrospektivna izložba fotografija Goranke Matić pod naslovom „Iskustvo u gužvi“. Goranka Matić prisutna je na umetničkoj i fotografskoj sceni već 40 godina, a na izložbi u Zrenjaninu publika ima priliku da vidi njene prve autorske radove realizovane u mediju fotografije, fotografije rok koncerata i protagonista „novog talasa“ zajedno sa akterima likovne scene nastale osamdesetih godina u čijem je središtu bio Studentski kulturni centar (rok fotografija, način života aktera rok i umetničke scene, dizajn omota muzičkih albuma), fotografije sa političkih skupova, manifestacija i protesta u Beogradu 1990–2000, kao i njene umetničke projekte.

U Malom salonu do 11. avgusta traje izložba slika Milenka Aćimovića, dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg međunarodnog likovnog konkursa „30X30“ koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanina. Izložba obuhvata 24 slike rađene u tehnici ulje na platnu i nastale u periodu od 2010. do 2024. godine, a vezuju se za izraz naših čuvenih enformelista.

Ulaz je besplatan. Dobro došli!