Zrenjanin- „Dan pešačenja“ biće održan u subotu 21. septembra u organizaciji Planinarskog kluba Zrenjanin i uz podršku Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada Zrenjanina i Saveza za školski sport, najavila je na današnjoj konferenciji za medije Vukosava Đapić Atanacković generalni sekretar SSGZ.

Kako je navela, početak „Pešačenja stazom devet mostova“ dužine osam kilometara je u devet časova.

 

– Posebno bih istakla da smo prethodnih godina bili najbolji, a da je prošle godine od Planinarskog saveza Srbije stiglo i posebno priznanje za organizaciju i masovnost. Volela bih da se i ove godine što veći broj građana, naših sugrađana, odazove ovoj lepoj akciji – kazala je ona i napomenula da je prethodnih godina u manifestaciji učestvovalo mnogo dece, što su očekivanja i ove godine.

Aleksandra Todorov predsednica kluba, takođe je pozvala sugrađane kao i goste našeg grada da dođu i priključe se „Danu pešačenja“.

– Polazak je u 9 časova sa trga Zorana Đinđića, potrebno je doći malo ranije kako bi se formirala kolona i kako bismo na vreme krenuli. Na stazi će biti naši članovi koji će usmeravati pešake kako bi sve proteklo u najboljem redu. Tokom pešačenja predviđene su dve pauze sa okrepama, a naravno da svako može prema sopstvenom nahođenju poneti za sebe ono što smatra da je potrebno – kazala je Todorov i navela da je staza delom beton, delom zemlja tako da treba prilagoditi opremu, odnosno odeću i obuću, vremenskim uslovima.

Predstavljajući plan pešačenja Todorov je ukazala i da se staza može skratiti ukoliko neko smatra da ne može pešačiti celu trasu, a kako je planirano, završetak pešačenja biće u 12 časova.

Jadranka Kostovski sekretar kluba rekla će da kao i prethodnih godina biti organizovana ekološka akcija na trasi staze.

– Akcija će biti održana sutra u 16 časova, podelićemo se na ekipe i pokupićemo smeće na stazi, da svim učesnicima šetnja bude što prijatnija. Pozivam sugrađane da pešačimo zajedno jer ova akcija se održava i pod sloganom „Za korak bliže zdravlju“ – rekla je Kostovski.

Izvor: Grad Zrenjanin