Zrenjanin je i ove godine, četvrti put, jedan od gradova učesnika manifestacije “Evropska nedelja sporta” pod sloganom „Be active“ koja se održava od 23. do do 30. septembra.

To je danas, na konferenciji za novinare, saopštila Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina.

 

 

 

 

 

 

 

Inače, Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije, a organizaciju na nacionalnom preuzeli su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

Cilj manifestacije je razvoj sporta i fizičke aktivnosti i taj događaj se realizuje u zemljama Evrope, ove godine po deseti put. Tokom evropske nedelje sporta organizuju se mnogobrojni događaji na nacionalnom i lokalnom nivou u okviru 4 teme: edukacija, radno mesto, aktivnosti na otvorenom, sportski klubovi i fitnes centri.

 

 

 

 

 

 

 

Govoreći o programima u našem gradu, Đapić Atanacković je kazala da je još jedan cilj manifestacije da se što veći broj naših sugrađana uključi u program koji je pripremljen za „Evropsku nedelju sporta“ bez obzira na starosnu dob i fizičku spremnost.

– Ovom prilikom zahvaljujem se Olimpijskim komitetu što je i ove godine dodelio gradu Zrenjaninu ovako projekat i sportski izazov – kazala je ona.

Programi će, navela je imati ne samo takmičarski, već i edukativni, zabavni i humanitarni karakter, a ono što je posebno naglasila jeste da ove godine u programu učestvuju i učenici Osnovne i srednje škola „9. maj“

– Veoma smo ponosni na činjenicu da je grad Zrenjanin već tri godine zaredom grad sa najvećim brojem učesnika – rekla je ona i izrazila očekivanje da će to biti slučaj i ove godine.

 

 

 

 

POGLEDAJTE KOMPLETAN PROGRAM:

 

23. septembar

Olimpijsko dvorište

9:30 – 10:30

 

Dom borilačkih sportova “Partizan“

24. septembar

 

Dan veselih poligona

9:30-10:30

Osnovna i srednja škola 9.maj

 

25. septembar

Zrenjaninska liga trčanja

18:00-19:00

Karađorđev park

 

26. septembar

Priprema i realizacija EU projekta

15:00-19:00

Regionalni edukativni centar Banat

 

27. septembar

Priprema i realizacija EU projekta

15:00-19:00

Regionalni edukativni centar Banat

 

28. septembar + Be active noć

 

Trka za srećnije detinjstvo

10:00-12:00

Tržni centar Big Zrenjanin

 

Ples pod zvezdama

19:00-21:00

Gradska bašta Zrenjanin

 

29. septembar

 

Karavan kajakaša

16:00-19:00

Rečna marina Zrenjanin

 

30. septembar

 

Škola za fudbalske sudije

18:30-19:00

Hala sportova „Kristalna dvorana