Sport- Juče u Sremskim Karlovcima, za vreme manifestacije “Dani vina”, u organizaciji OK “Stražilovo” odigran  turnir. U jakoj konkurenciji gde su učestvovale ekipe Spartaka iz Subotice, Partizana iz Beograda, Karađorđa, Zaslona iz Šabca, Sombora i domaćina Stražilova odbojkaši Proletera u kadetskoj selekciji osvojili su sjajno drugo mesto i srebrnu medalju.

Oni su pre finalne utakmice pobedili ekipu Zaslona, Partizana i Sombora. U finalu su posle odlične i dinamične utakmice izgubili od ekipe Karađorđa.

„Momci su igrali zaista odlično. Odigrati četiri utakmice sa izuzetno jakim ekipama u jednom danu nije lako“- rekao je trener zrenjaninskog Proletera, Darko Jančić.

U isto vreme u održan je i turnir u mini odbojci u Dvorskoj Bašti u Karlovcima. Odbojkaši Proletera (2012. godište i mlađi) osvojili su III mesto, a 2010/2011.godište IV mesto.

Ujedno zahvaljujemo se domaćinu, OK Stražilovo na izuzetno dobroj organizaciji turnira- istakli su iz OK Proleter.

Na festivalu odbojke koji je održan u subotu u Čačku, pionirke Proletera  u konkurenciji medju 15 ekipa, osvojile su visoko III mesto. U prve dve utakmice sa maksimalnim rezultatom pobedile su vršnjakinje iz Maxvolleya i Uba, a zatim u polufinalu  izgubile od Crvene Zvezde rezultatom 2:1. U borbi za treće mesto savladale su ekipu OK Srem, istakao je trener pionirki Zoran Pavlović.

Treneri Jančić i Pavlović dodali su da je odigravanje ovakvih turnira odlična provera pred sam početak takmičarske sezone.