Zrenjanin- Zlatni septembar – mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, NURDOR će obeležiti u 35 gradova širom Srbije. 
Ove godine mesec podrške posvećen je širenju vizije o značaju kontinuriane podrške hrabroj deci i njihovim porodicama, kao i prikupljanju sredstava za realizaciju predstojećih projekta i nastavku ulaganja u podizanje nivoa zdravstvene zaštite u svim centrima lečenja.

„U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Na nama kao društvu je odgovornost da obezbedimo najbolje moguće uslove i kvalitet lečenja u svim zdravstvenim centrima u Srbiji. To podrazumeva rekonstrukciju/adaptaciju hematoonkoloških odeljenja prema najvišim standardima, ulaganje u opremu i zdravstveni kadar i stvaranje toplog, podržavajućeg okruženja prilagođenog deci. Zahvaljujući podršci donatora NURDOR kontinuirano radi na ulaganju u svih šest hematoonkoloških odeljenja u zemlji.

2018. godine izgrađeno je potpuno novo hematoonkološko odeljenje u Nišu i u potpunosti renovirano odeljenje u Kragujevcu – poručuju iz NURDOR-a.

U Zrenjaninu, 27. septembara, program počinje od 10.00 časova na plaou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“. 
NURDOR-ova podrška zlata vredna su i ovog puta deca i mladi:

* Muzička škola „Josif Marinković“
* Horić vrtića „Vila“ i „Crvenkapa“
* Baletska škola „Dimitrije Parlić“
* Centar za igru Zrenjanin“
* KUD „Đerđef“
* KUD „Moja Sosa“
* KUD „Pionir“
* Hor Kulturnog centra Zrenjanin
* Free dance studio
 
Organizatori programa su Kulturni centar Zrenjanina i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.