Grad Zrenjanin će ovog vikenda, tačnije u nedelju 06. oktobra 2024. godine biti domaćin velikog sportskog događaja, 8. Gomex Zrenjaninskog polumaratona, koji okuplja trkače svih uzrasta i promoviše zdrav način života i zajedništvo.

Prljavi inspektor Blaža će vas iznenaditi svojim humorom i zabavom, i sigurno će vas inspirisati da damo sve od sebe na stazi!

Trenutno brojimo 800+ prijavljenih trkača.

 

Dečije trke počinju u 09:00 časova ispred Centralne apoteke.

Mali trkači, podeljeni po uzrasnim kategorijama, imaće prilagođene staze kako bi svi mogli da uživaju u sportskom duhu. Svako dete koje završi trku dobija simboličnu finišersku medalju, dok će prva tri plasirana u svakoj kategoriji biti nagrađena pravim polumaratonskim medaljama i diplomama. Okupljanje za sve učesnike dečijih trka zakazano je za 08:45 časova ispred Centralne apoteke.

Podela startnih paketa:

Subota, 05.10. od 14:00 do 18:00 časova na Trgu kod spomenika

Nedelja, 06.10. od 07:30 do 10:00 časova ispred Gradske kuće

Nedelja, 06.10. u 11:00 časova start svih trka ispred Gradske kuće, a odvijaće se kroz centralne ulice Zrenjanina. Očekujemo veliki broj učesnika i gostiju iz celog regiona.

ULICE ZATVORENE ZA SAOBRAĆAJ TOKOM ODRŽAVANJA ZRENJANINSKOG  POLUMARATONA:

Spisak ulica pogledajte OVDE

Zatvaranje saobraćaja: Zbog bezbednosti učesnika, nekoliko centralnih ulica biće zatvoreno za saobraćaj u periodu od 10:00 do 14:00 časova. Molimo sugrađane za strpljenje i razumevanje, jer je podrška ovakvim događajima ključna za promociju sporta i zdravih vrednosti u našoj zajednici. Ako ste u mogućnosti, izađite na ulice i pozdravite naše trkače – vaša podrška im puno znači!

Praktične informacije za učesnike:

Presvlačenje i ostavljanje garderobe biće omogućeno u OŠ „Vuk Karadžić“, koja se nalazi 100 metara od starta trke. Naši volonteri će biti dostupni za sva dodatna pitanja i pomoć tokom događaja. Ručak za sve takmičare obezbeđen u Domu učenika „Angelina Kojić Gina“