Zrenjanin- JKP „Čistoća i zelenilo“ apeluje na građane da kabasti otpad ne odlažu pored kontejnera za kućni komunalni otpad! Iskoristite besplatnu akciju iznošenja kabastog otpada!

U toku je jesenja akcija iznošenja kabastog otpada iz gradskih mesnih zajednica.

Pogledajte kompletan raspored iznošenja kabastog otpada:

Počinje jesenja akcija iznošenja kabastog otpada

„Akcijom je omogućeno da se građani oslobode kabastog otpada na najlakši način, tako što će svoj otpad odlagati u kontejnere koji će biti locirani (po dva dana) u svakoj mesnoj zajednici, a koje ćemo prazniti svakodnevno, po više puta u toku dana.

Međutim, iako naši sugrađani imaju dobre i zdrave navike, čini nam se da jedan deo nesavesnih građana akciju ne koristi na adekvatan i pravilan način.

Danas su radnici Preduzeća zatekli veliku divlju deponiju, nastalu pored samog kontejnera za odlaganje kućnog komunalnog otpada u ulici Jug Bogdana. Na navedenoj lokaciji se nalazi ogromna količina otpada, različite vrste, koji ćemo u najkraćem mogućem roku ukloniti.

Kao što smo i zaključili, nepravilnim odlaganjem otpada dolazi do stvaranja divljih deponija, koje u velikoj meri zagađuju životnu sredinu, narušavanja komunalnu higijenu i izgled našeg grada. Pored toga, neplanirano uklanjanje divljih deponija nam oduzima mnogo vremena, dodatno moramo da angažujemo radnike i mehanizaciju, a to nas sve remeti u obavljanju naših redovnih aktivnosti.

Podsećamo, odlaganje kabastog otpada na gradsku deponiju je besplatno za sva fizička lica, ukoliko otpad dovezu svojim sopstvenim prevozom. Otpad se može odneti na deponiju svakog dana, u periodu od 7-19 časova“, ističu iz JKP „Čistoća i  zelenilo“ Zrenjanin.

 

Za dodatna pitanja, građani mogu pozvati kontakt telefon 064/811-68-64.