Zrenjanin-  Premijera 4. epizode mini-serijala „Iskušenije“ i dokumentarca „Mitovi i legende Srbije- Petrovaradinska ala“ u Zrenjaninu biće održana u ponedeljak, 14. oktobra, u Kulturnom centru.

Svoje umeće Oreol tim sa ponosom predstaviće 14. oktobra 2024. godine u Kulturnom centru Zrenjanina, sa početkom u 19 časova i to kroz premijeru četvrte epizode mini-serijala „Iskušenije“.

Reditelj Gvozden Bosić, rodom Zrenjaninac, najavljuje ovu epizodu kao poslednju iz mini-serijala, a ujedno i kao najbolju.

Ljubitelji filma imaće priliku da pogledaju i dokumentarac prvenac, pod nazivom „Mitovi i legende Srbije- Petrovaradinska ala“, gde se reditelj potrudio da pruži priliku publici da se bolje upozna sa Petrovaradinskom tvrđavom i njenim tajnama koje do sada nisu obelodanjene.

„Obe projekcije su jedna za drugom i slobodan je ulaz za sve goste. Prilikom ove promocije imaćemo čast da ugostimo renomirane novinare koji nas svesrdno podržavaju i daće svoje mišljenje o našem radu. Gospođa Vesna Farkaš, kao novinar sa zavidnim novinarskim i uređivačkim iskustvom, a po tom i gospodin Aleksandar Filipović, autor i voditelj mnogih radijskih i televizijskih emisija čiji gosti smo i mi bili. Svima koji žele da pogledaju na čemu je Oreol tim radi  ljubiteljima umetničkog iskaza, vrata Kulturnog centra Zrenjanina su otvorena.

Kako sam reditelj, Gvozden Bosić kaže bilo je vrlo uzbudljivo ali i naporno za sve učesnike mini-serijala „Iskušenije“. Što je najvažnije uočava se velik napredak u radu i svaka epizoda je pružila sofisticiranu energiju i dobar štimung za nove projekte.

„Pružena nam je prilika da se kao tim alternativih umetnika predstavimo na jednom vrlo važnom i perspektivnom festivalu u Novom Sadu. Bila je izuzetna čast da sa ovom, nama najkvalitetnije snimljenom epizodom mini-serijala „Iskušenije“ otvorimo program „Novi Sad film festivala“. Tog 18. septembra smo sa prikazanom 4. epizodom, ali i kroz panel diskusiju govorili o samom radu neprofitnog udruženja „OREOL TIM“ koji predstavljamo kao i o procesu našeg rada s obzirom da pripadamo alternativnom stvaralaštvu zbog našeg načina funkcionisanja. Taj proces podrazumeva da projekte radimo bez budžeta, ili bez formiranog budžeta. Na mini-serijalu „Iskušenije“ radilo je preko 100 entuzijasta-saradnika sa puno energije i mislim da je poslednja epizoda nagradila toliki trud. Ako uzmemo u obzir da se bez osnovnih uslova za rad upuštamo u snimanje priče smeštene u 2. vek neke druge dimenzije, jeste prava umetnost. Zašto Zrenjanin? Zrenjanin je grad u kom sam proveo detinjstvo i najlepše trenutke svog života i zbog toga mu se uvek vraćam kroz filmsku umetnost. Od prošle godine započeli smo saradnju i sa zrenjaninskim umetnicima, a moram da se zahvalim i pohvalim opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ sa kojom smo ove godine ostvarili fantastičnu saradnju tokom snimanja novog filma pod nazivom „Dartakum“. Ovim putem pozivam zrenjanince i meštane iz okoline da nam se pridruže na premijeri.“- izjavio je Bosić.